samuel-levie-eric-corton

Over Samuel Levie

Samuel is geboren in Oxford waar in de moestuin van zijn opa de liefde voor eten ontstond. Al vanaf zijn 17e staat hij in de keuken als chef. Hij heeft een worstenmakerij (Brandt & Levie), maakt Kombucha (Butcha) en richtte ook nog even de Youth Food Movement (nu SFYN) op voordat hij campagnebureau Food Cabinet opzette. Om het lijstje compleet te maken schrijft hij elke week een column in het Parool en heeft hij een paar kookboeken op zijn naam staan. Als Jamie Oliver van de lage landen onderzoekt hij graag de hot issues in ons voedselsysteem, maar staat hij ook gewoon heel graag in de keuken.

helen-kranstauber-toine-timmermans

Over Helen Kranstauber

Als kind was Helen al dol op natuur en deed ze niets liever dan op het weilandje spelen met kippen, paarden en een hangbuikzwijntje. Ze begon een eigen moestuin en kwam er snel achter dat het nog niet zo makkelijk is om iets eetbaars te verbouwen. Tijdens haar studie biologie en master in duurzaamheidsvraagstukken ontdekte ze dat ons voedsel verbonden is aan alles wat we op deze planeet doen. Ze sloot zich aan bij de Youth Food Movement (nu SFYN) en organiseerde het Food Film Festival in Amsterdam. Het oprichten van campagnebureau Food Cabinet was de volgende stap naar het maken van nog meer positieve impact. Met campagnes en programma’s laten ze zien dat elke verandering telt en dat eerlijk, gezond en duurzaam eten niet alleen broodnodig, maar ook héél leuk en haalbaar is 

Het Voedselkabinet is een initiatief van Food Cabinet in samenwerking met Dag en Nacht Media en Stichting DOEN.
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via info@hetvoedselkabinet.nl

 

Het Voedselkabinet noemen in jouw krant, magazine of website? Leuk! In de persmap vind je persberichten en beeldmateriaal.